Oferta Pracy

Fundacja polsko-niemiecka z 18-letnim doświadczeniem działa bez pośredników. Rekrutacja kandydatek/tów w Polsce, oferty pracy w Niemczech oraz opieka polskojęzycznego koordynatora przez Fundacje Europejskie Spotkania w Wejherowie oraz Stiftung Europäische Begegnung na terenie Niemiec. Opłaty na fundację wyłącznie w celu pokrycia kosztów administracyjnych.

Jeśli posiadasz doświadczenie w opiece nad osobami starszymi i znasz język niemiecki przynajmniej w stopniu podstawowym lub jesteś gotowy/-a do jego nauki zgłoś się do nas!

Miejsce pracy: NIEMCY

ZADANIA:

• opieka nad osobą starszą w domu podopiecznego,
  • asystowanie w czynnościach dnia codziennego: higiena osobista, karmienie, ubieranie, przygotowywanie posiłków.

OD KANDYDATÓW OCZEKUJEMY:

• znajomości języka niemieckiego, minimum w stopniu podstawowym,
  • doświadczenia w opiece,
  • empatii do podopiecznych,
  • dodatkowym atutem będzie prawo jazdy,
  • mile widziane referencje.

OFERUJEMY:

• niemiecką umowę o pracę bezpośrednio z rodziną niemiecką,
  • zarobki od 2103,69 euro lub 2320,60 euro brutto,
  • niemiecki pakiet świadczeń socjalnych w wysokości odpowiednio od 720,00 / 800,00 euro (między innymi ubezpieczenie zdrowotne, wypadkowe i emerytalne w Niemczech),
  • zwrot podatku (154,00 / 198,00 euro miesięcznie),
  • dodatki za święta (100% za Boże Narodzenie, Nowy Rok i Wielkanoc),
  • płatny urlop (2 dni w miesiącu),
  • „Kindergeld” dla osób posiadających małoletnie lub uczące się dzieci (od 192,00 euro za dziecko),
  • zwrot kosztów podróży w wysokości 150 euro,
  • zakwaterowanie i wyżywienie w domu podopiecznego.

*  Stawki będą obowiązywać od stycznia 2019.

PRACUJ JUŻ DZIŚ NA PEWNĄ PRZYSZŁOŚĆ!

Prosimy o zawarcie w CV klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez Fundację Europejskie Spotkania z siedzibą w Wejherowie zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2016 r., poz. 922)”.
Jednocześnie wyrażam zgodę na przetwarzanie przez ogłoszeniodawcę moich danych osobowych na potrzeby przyszłych rekrutacji.

Informujemy, że Administratorem danych jest Fundacja Europejskie Spotkania z siedzibą w Wejherowie przy ul. Dworcowej 1/2. Dane zbierane są dla potrzeb rekrutacji. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych w zakresie określonym przepisami ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy oraz aktów wykonawczych jest obowiązkowe. Podanie dodatkowych danych osobowych jest dobrowolne.

2018-12-08T16:47:45+00:00